Bilforhandlerguiden .com

bil
Site Menu                 

 

 

ny bil?
Motorsykkel

Motorsykkelen er solgt - lidenskapen lever videre

Å kjøre motorsykkel er en besnærende lidenskap, og har røtter som strekker seg tilbake til lenge før forbrenningsmotoren ble funnet opp. Det er en lidenskap som stammer fra kjærligheten for hester, fra den emosjonelle spenningen som oppstår ved bevegelse, fra sensasjonen den absolutte frihet gir; som ofte oppstår av begeistringen for fart – som en illusjon om at man flyr.


Det rykker i kroppen hver gang jeg ser en motorsykkel på veien eller på TV, eller i et magasin. Det rykker spesielt mye når jeg ser syklene på p-plassen på jobben. – Det kunne vært meg, tenker jeg. Jeg leser MC-artikler i alle landets aviser og magasiner med stor iver. Jeg tenker mye på turene jeg har hatt, og på turene jeg gjerne skulle reist på. Jeg ser på bilder og drar frem DVD-filmene jeg har laget, gang på gang. Jeg savner motorsykkelen min! Mye! Jeg angrer på en måte ikke på at jeg solgte den, men jeg funderer en del på hva som fikk meg til å gjøre det. Og jeg savner den.

Eventyret begynte i 2003. Egentlig i 1987 da jeg tok førerkort klasse A, men det var først i 2003 at jeg tok meg råd til å kjøpe egen motorsykkel. Det var et ekte impulskjøp. Jeg bestemte meg bråfort for type sykkel og hvilken forhandler jeg skulle bruke. Uten en gang å prøvekjøre bestillte jeg en kobberfarget Suzuki SV650S. Sykkelen sto på lager i Drammen og det tok bare noen få dager å få den klargjort og fraktet til Oslo.

Plutselig var man eier av en motorsykkel. Og den var kliss ny! Dette var stort. Bilder og tekst ble lagt ut på hjemmesiden min, responsen lot ikke vente på seg. Vennene mine visste ikke en gang at jeg hadde lappen på tung motorsykkel. – At han tør! – Hvordan kan han ha råd til det? – Selvmordskandidat! – S-s-s-s-sexy (sa jentene). Ja, superlativene haglet.

Jeg brukte mye tid på å forklare: Det er ikke så dyrt som man skulle tro. Smarte finansieringsløsninger fikk månedsbeløpet ned til under 1.500 kroner. Jeg hadde egen garasje jeg kunne ha sykkelen i på vinteren. Etter hvert byttet jeg forsikringsselskap, og premien i det nye selskapet var ikke avskrekkende. - Men du sitter jo bare der i en tynn lærdress, var det mange som sa. Joda, det stemmer – jeg kjører i lærdress, men den er ikke så tynn. Dessuten er det jeg som bestemmer over min egen adferd i trafikken, og da er det som regel jeg som kan forhindre et velt eller et sammenstøt. Alle kan være uheldige, og ingenting er sikkert selv om man sitter på en benk hjemme på gårdsplassen, svarte jeg.

Venner og familie ble vant til at jeg dukket opp med hjelm under armen og med et ønske om å låne et rom til å skifte i. De ble vant til at jeg la ut på lange turer i utlandet på egen hånd, og de ble vant til at jeg kom hjem i god behold – hver gang. Kommentarene tok slutt. Motorsykkelen ble en del av dagliglivet, og da også en del av nettverket rundt meg.

En norsk artist ga ut en sang på engelsk der litt av teksten er: ”Nothing ever lasts for ever” Det er så sant som det er sunget. Bare noen få år etter at jeg ble motorsyklist på heltid, konstanterer jeg at motorsykkelen er solgt. Jeg har hatt flere enn tre runder med meg selv der jeg stiller spørsmål som ”hvorfor”, hvordan kunne jeg” og ”hvor lenge varer det”. Mange tenker nok at jeg neppe kan være en ekte motorsykkelentusiast. Entusiaster selger nemlig ikke lidenskapen sin. I alle fall ikke uten at noe alvorlig skjer.

Det er mange grunner til at det ble slik det ble. En av grunnene er at jeg ikke har noen venner som kjører motorsykkel. Det gjorde at helgene ofte ble satt av til andre ting enn motorsykkelen. Når alle kompisene mine skal grille i parken med mjød og grillpølser på menyen, da er det vanskelig å takke nei. Og sykkelen ble stående. Store deler av sommersesongen var 100% MC-fri. Det passet liksom aldri. Norge er et forblåst og vått land. Nedbørsmengden og vindmengden har økt, mener nå i alle fall jeg. Det er dessverre alt for ofte man kommer hjem fra jobb og skyene truer med å slippe ned noen bøtter vann. Da er det lett å la være. Når det er fint vær, så er andre planer lagt.

En annen ting er at jeg etter hvert flyttet til sentrum, og hadde ikke lenger egen garasje. Sykkelen måtte stå i bakgården til enkelte naboers skrekk og gru. Jeg husker spesielt en kommentar fra en av de eldre naboene: - Vi vil ikke ha oljeflekker i bakgården! Det er nok best at den parkeres på gata! Jeg er en tålmodig fyr, jeg har jobbet i servicenæring, jeg har vært på selger-siden av forhandlingsbordet, jeg er stort sett glad og fornøyd. Det gikk en liten djevel i meg etter den kommentaren. Jeg måtte konsentrere meg for å ikke blåse ut. Jeg beholdt besinnelsen og kunne berolige naboen med at dette er en nesten ny sykkel, og den lekker ikke olje. Jeg kan ikke ha den stående på gata. Folk i byen kan rett og slett ikke parkere bilene sine. Bilen min er drøyt to år gammel, og støtfangerne ser ut som at jeg har kjørt budbil i Milano i femten år. Uaktuelt å ha en motorsykkel stående på gata i Oslo.

Så var det den økonomiske siden av saken. Det koster penger å ha sykkel. Forsikring, bensin, olje, dekk, kjedespray, nytt visir, vinterlagring (siden jeg ikke lenger har garasje), service, og så videre. Nyinnflyttet samboer og et brennende ønske om å pusse opp kjøkkenet var det som fikk begeret til å renne over.

Hver gang jeg er i nærheten av en MC-butikk, må jeg bare kikke. Det sitrer i hele kroppen og jeg ser med lengselsfulle øyne etter to-hjulinger hvor det skulle være. Ja, jeg savner sykkelen min, men innerst inne vet jeg at det var det smarte valget å selge. Det var unødvendig mye kapital å ha stående som en pyntegjenstand i bakgården. Om jeg skal kjøpe sykkel igjen? Garantert!

Mens jeg venter på at lommeboka tillater et slikt innkjøp, sitter jeg i godstolen og ser på videofilmer som handler om motorsykler, for eksempel de fra nettbutikken www.pushvideo.no.


Kjør trygt!

Om forfatteren
Kyrre Johansson er en webmaster med en forkjærlighet for motorsykler og motorsport. Da passer det bra å drive nettbutikk med salg av bil- og motorsykkelfilmer - www.pushvideo.no. Du kan også lese Kyrres blog/webside (http://www.kyrre.net/kyr/sv650s_index.html) for flere spennende motorsykkelhistorier.

ny bil?
bil bil tyveri
bilvindu
Bilforsikring-ny Bilforsikring?
Bilulykker bilulykker
GPS- GPS Moderne kartleser
Motor sykkel Motorsykkel Mer enn bare et fremkomstmiddel
Motorsykkel Motorsykkel-Motorsykkelen er solgt lidenskapen lever videre
Vinterdekk og sparing Spar tusenvis på vinterdekk
Bil pleie vannfri bilpleie Virker det?
bilforsikring
audi
bil-investere i ny bil?
bil lån-du mener bil lån?
Bil lån-nytt bil lån?
volvo-ny volvo?
bil forsikring-ny bil forsikring-?
Audi A4-Audi a4 bringer kraft
Bil vask bil Vask raskt og riktig tips
Volvo deler Volvo deler-?
volvo-volvo spoilere for bedre volvo-?
Volvo-start opp din volvo
Bil finanssiering Bil finans?
Leie bil leie bil nå?
spare innen bilforsikring?
bmw auto deler baklys sikkerhet
bil nyheter